Deze drie spelers zijn interessant voor Ajax – deel 2

Door @DaisMasia

In de voetbalwereld kan het snel gaan, en dat bleek eens te meer in de afgelopen twee maanden. Waar Ajax eerst leek af te stevenen op een ruime voorsprong in de strijd om de titel en de eerste plek in de groep van de Champions League, ging het helemaal mis in de afgelopen maanden, mede door enkele blessures.

In deze serie zullen een aantal leden van AVTP Football drie spelers delen die mogelijk interessant kunnen zijn voor Ajax deze transferwindow.

  • Lyanco (22, Brazilië, Torino)

De 22-jarige Lyanco is een rechtsbenige centrale verdediger die fysiek sterk is. De Braziliaan zijn sterkste kwaliteit is zijn passing, wat hem een interessante speler maakt aangezien dat bij Ajax als centrale verdediger een vereiste is. De verdediger is ook goed door de lucht, maar is wel vrij blessuregevoelig. Op dit moment herstelt de verdediger van een binnenbandblessure. Lyanco blonk vorig jaar uit op het Toulon toernooi en zijn haalbaarheid is onzeker, aangezien hij een vaste basisplek heeft bij Torino en nog een contract heeft tot en met de zomer van 2024. Vorige zomer probeerde PSV hem nog naar Eindhoven te halen, maar het slaagde er niet in om de Italiaanse club te verleiden tot een verkoop.

  • Bruno Guimarães (22, Brazilië, Athletico Paranaense)

Bruno Guimarães is een 22-jarige verdedigende middenvelder die momenteel een zeer gewild target is op de transfermarkt. De Braziliaan is rechtsbenig en speelt meestal aan de linkerkant in een double pivot. Daarnaast heeft Guimarães een prima dribbel en vindt hij altijd de goede oplossing wanneer hij onder druk wordt gezet. De grootste kwaliteit van Bruno Guimarães is zijn passing. Zowel in de opbouwende fase als in de final third blinkt de middenvelder uit. Zijn vraagprijs is €30.000.000, wat aan de hoge kant is, maar Guimarães is het zeker waard. Op dit moment wordt de middenvelder in verband gebracht met Benfica, Flamengo, Chelsea en Arsenal.

  • Javairô Dilrosun (21, Nederland, Hertha Berlin)

De 21-jarige Javairô Dilrosun is een buitenspeler die zijn opleiding genoot bij Ajax. In 2014 besloot Dilrosun dat een vertrek naar Manchester City beter was voor zijn jeugdopleiding, en daar speelde hij een aantal jaar. Twee jaar terug werd de Nederlander opgepikt door Hertha BSC en daar maakte hij al snel indruk. Dilrosun heeft een erg mooie dribbel in de benen en heeft een prima schot. Daarnaast beschikt hij over de nodige diepgang wat met een mogelijk vertrek van Neres in het achterhoofd zeker geen overbodige luxe is. Ook is het een Nederlander, wat lijkt te passen bij de strategie van Marc Overmars.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s