Deze drie spelers zijn interessant voor Ajax – deel 1

In de voetbalwereld kan het snel gaan, en dat bleek eens te meer in de afgelopen twee maanden. Waar Ajax eerst leek af te stevenen op een ruime voorsprong in de strijd om de titel en de eerste plek in de groep van de Champions League, ging het helemaal is in de afgelopen maanden, mede door enkele blessures.

In deze serie zullen een aantal leden van AVTP Football drie spelers delen die mogelijk interessant kunnen zijn voor Ajax deze transferwindow.

Centrale verdediger

  • Facundo Medina (20, Talleres, Argentinië)

De 20-jarige Facundo Medina is een linksbenige centrale verdediger die ook uit de voeten kan als linksback. Medina heeft een goede, strakke inspeelpass, is sterk in de 1-op-1 duels en durft in te dribbelen en doet dat ook naar behoren. Het enige nadeel aan de mogelijke komst van Facundo Medina is dat de 20-jarige verdediger met de onder 23 van Argentinië meegaat en daardoor het grootste deel van januari en februari niet beschikbaar is.

Een aantal statistieken van Facundo Medina op een rij:

Medina werd in de afgelopen maand al gelinkt aan AS Roma en zal ongeveer tussen de 8 en 12 miljoen euro moeten kosten. Hij zou een prima aanwinst zijn die goed in het systeem van Ten Hag past. Daarnaast kan Medina ook prima uit de voeten als linksback.

Middenvelder

  • Florentino (20, SL Benfica, Portugal)

Waarschijnlijk de duurste optie, en wellicht zelfs onhaalbaar. Benfica wil Gedson Fernandes voor anderhalf jaar verhuren en er is een optie tot koop voor €40.000.000. Indien Benfica een dergelijk bedrag voor Florentino gaat vragen is het voor Ajax een redelijk kansloze missie. Echter zit Florentino de laatste tijd vaak niet eens bij de selectie en krijgt hij dus vrij weinig minuten.

Bruno Lage lijkt te kiezen voor Gabriel Pires en Taarabt als duo op het middenveld, terwijl Benfica met Julian Weigl en waarschijnlijk Bruno Guimarães nog twee middenvelders heeft aangetrokken / gaat aantrekken. De middenvelder is defensief ingesteld en heeft enorm veel geslaagde tackles en intercepties achter zijn naam staan. Daarnaast is het een zorgvuldige passer, maar legt de 20-jarige Portugees weinig risico in zijn spel.

Wanneer er wordt gekeken naar zijn statistieken, dan is er te zien dat Florentino gemiddeld veruit de meeste intercepties heeft gemaakt van de Liga NOS. Hierin worden alleen spelers meegenomen die meer dan 500 minuten hebben gespeeld, om tot een realistisch aantal te komen. Per 90 minuten maakte Florentino gemiddeld 4,5 intercepties, terwijl de nummer 2 van de Liga NOS (Adi Mehmeric) ‘maar’ 2,9 intercepties maakte per 90 minuten.

Hoewel het goed zou kunnen dat Benfica een te hoge vraagprijs heeft voor Florentino, is het een enorm interessante speler voor Ajax. De middenvelder zou de missing link op het middenveld van Ajax zijn, en zou ongetwijfeld slagen.

Aanvaller:

  • Marcus Edwards (21, Vitória Guimarães SC, Engeland)

Marcus Edwards maakt enorm veel indruk in Portugal en heeft naar verluidt een afkoopclausule van €15.000.000 in zijn contract staan. De snelle rechtsbuiten heeft een goede techniek waardoor hij goed uit de voeten kan in de kleine ruimtes, heeft een sterke dribbel waarmee hij het elke linksback moeilijk maakt, heeft zich sterk ontwikkeld qua rendement en is natuurlijk enorm snel en lichtvoetig.

Ajax had al eens eerder interesse in Marcus Edwards, en het zou goed kunnen dat hij op de radar is gebleven van de Amsterdammers. De Engelsman zou in mijn ogen de ideale aankoop zijn, zeker met het oog op een mogelijk vertrekkende David Neres.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s