Acht talenten die door gaan breken in 2020

Elk jaar weer zijn er een heel aantal talenten die bij verschillende clubs doorbreken. Wie gaan er dit jaar doorbreken? In samenwerking met een heel aantal Twitterusers werd er een lijstje samengesteld van talenten die in 2020 zouden kunnen doorbreken.

Mijn dank gaat uit naar de volgende personen:

  • @DaisMasia
  • @futuro_footbal
  • @SacchisMilan
  • @MeesOomens
  • @JelmerJager
  • @RoyWolterX
  • @MateoCxsierra

@DaisMasia – Pedri (17, Spanje, Las Palmas/FC Barcelona)

De zeventienjarige Pedri maakt volgende zomer een transfer naar FC Barcelona, en heeft de potentie om op korte termijn deel uit te maken van de selectie van het eerste. Pedri is een hele technische, creatieve dribbelaar die indruk maakte op het WK onder 17, en bij Las Palmas al drie goals en vier assists heeft gemaakt in vijftien wedstrijden. In 2020 zou hij zijn debuut kunnen maken voor het eerste elftal van FC Barcelona.

@RoyWolterX – Kacper Kozlowski (16, Polen, Pogon Szczezin)

Op dertienjarige leeftijd kwam Kozlowski terecht in de jeugdopleiding van Pogon Szczezin. Twee jaar later maakte hij zijn debuut al voor het eerste elftal van Pogon Szczezin. Kacper Kozlowski is een jonge, multifunctionele middenvelder die uitblinkt op de ‘8’-positie. Voor zijn leeftijd is hij een volwassen speler, en fysiek in orde. Daarnaast heeft hij een aardige dribbel in huis. In 2020 zou Kozlowski een gooi kunnen doen naar nog meer minuten in het eerste van Pogon Szczezin.

@Futuro_Footbal – Tochi Chukwuani (16, Denemarken, Nordsjaelland)

Onlangs maakte de zestienjarige Tochi Chukwuani zijn debuut bij het eerste van Nordsjaelland. De middenvelder heeft een indrukwekkende fysiek, en mede door zijn indrukwekkende fysiek kan hij goed de ruimtes belopen wat hem een dynamische speler maakt. Chukwuani is iets verdedigender ingesteld, en is al vrij volwassen qua spel. Daarnaast heeft de zestienjarige middenvelder een aardige dribbel. Naar verwachting zal Chukwuani in het seizoen 2020-2021 een basisplek gaan veroveren, aangezien zijn concurrenten waarschijnlijk vertrekken na dit seizoen.

@JelmerJager – Naci Ünüvar (16, Nederland, Ajax)

De zestienjarige parel van Ajax speelt al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van Ajax en komt steeds dichterbij het eerste elftal. Zo maakte hij onlangs zijn debuut in het betaald voetbal bij Jong Ajax. In dit debuut maakte hij meteen indruk door zijn kracht aan de bal, naast zijn gebruikelijke kwaliteiten. In 2020 zou Naci Ünüvar goed zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax kunnen maken.

@MeesOomens – Noni Madueke (17, Engeland, PSV)

PSV zit op dit moment in een diep dal, en het zou niet vreemd zijn als de zeventienjarige Noni Madueke op korte termijn een kans zou gaan krijgen in het eerste elftal van PSV. De vleugelspits werd onlangs gepromoveerd tot speler van Jong PSV, en kreeg het nieuws te horen dat hij mee mag op trainingskamp met het eerste elftal van PSV. Madueke is linksbenig en een creatieve spelmaker die uit het niks een kans kan creëren voor een teamgenoot of voor zichzelf. Naar verwachting maakt Madueke zijn debuut voor PSV in 2020.

@J__TP5 – Fábio Silva (17, Portugal, FC Porto)

De zeventienjarige Fábio Silva kwam vanaf 2010 uit voor de jeugdopleiding van FC Porto, en na een kort uitstapje naar Benfica (2015-2017) maakte de Portugees grote stappen. Silva maakte van het onder 19 team van Porto (dat de Youth League afgelopen seizoen won) direct de overstap naar het eerste elftal van FC Porto, en zo sloeg hij dus het B-team over. Silva is een goede afmaker, hij is vrij snel, hij heeft een goede dribbel en is sterk aan de bal. Naar verwachting zal hij in 2020 een basisplek gaan veroveren bij FC Porto.

@SacchisMilan – Killian Sardella (17, België, RSC Anderlecht)

Killian Sardella is een zeventienjarige rechtsback, die voortkomt uit een imposante lichting van Anderlecht. Dit seizoen stond hij al regelmatig in de basiself van Anderlecht, en dat deed hij vooral als rechtsback. Sardella kan echter ook goed uit de voeten als een centrale verdediger. Sardella is een enorm sterke passer en hij is heel snel waarmee hij gaten makkelijk kan dichtlopen. Naar verwachting zal hij zijn basisplek snel weer terug gaan veroveren.

@MateoCxsierra – Charles de Ketelaere (18, België, Club Brugge)

De aanvallende middenvelder speelt al bijna zijn gehele leven bij Club Brugge, en maakte dit jaar zijn debuut bij het eerste van Club Brugge. De Ketelaere heeft een goede dribbel, is daarnaast enorm balvast en heeft een goed overzicht. Naar verwachting zal hij in 2020 een basisplek gaan veroveren bij het eerste elftal van Club Brugge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s