Transferspecial Feyenoord

Afgelopen maand werd bij Feyenoord Frank Arnesen aangesteld als nieuwe Technisch Directeur. De ex-trainer van onder andere PSV en Tottenham neemt de rol van Sjaak Troost over die interim van Martin van Geel was. Het is wel duidelijk dat er bij Feyenoord een hoop werk aan de winkel is. De ploeg staat op een zevende plaats, ondanks dat onder Dick Advocaat de stijgende lijn in werd gezet. Met een beperkt budget zal Arnesen versterkingen moeten halen, maar waar moet Feyenoord de nadruk op leggen? 

Doelmannen:

Deze plek is bij Feyenoord goed bezet, want ondanks blessures van Kenneth Vermeer en Justin Bijlow staat er met Nick Marsman een redelijk goede keeper onder de lat die Feyenoord afgelopen zondag aan 3 punten hielp tegen PEC Zwolle. Dit lijkt geen positie waar Feyenoord zich de komende tijd druk over zal moeten maken en zeker met Justin Bijlow heeft het een goede keeper voor in de toekomst.

De backs:

Feyenoord heeft aan de rechterkant op dit moment Rick Karsdorp en Lutsharel Geertruida en die vullen deze positie redelijk in, Geertruida lijkt zich steeds meer te ontwikkelen op deze positie bij afwezigheid van Karsdorp. Feyenoord heeft ook Bart Nieuwkoop nog uitgeleend aan Willem II en met het vooruitzicht dat Karsdorp volgend jaar naar Roma teruggaat zal Feyenoord er naar mijn mening goed aan doen om zich alvast te gaan oriënteren op de transfermarkt. Van de zomer waren er al berichten over Sean Klaiber die de overstap wel zag zitten alleen dat kwam niet van de grond toen. Klaiber is een betrouwbare back maar toch niet het niveau wat Feyenoord na zou moeten streven. Misschien is het een idee om voor een goede back toch over de landgrenzen te gaan kijken. Het doel van Arnesen is om een goede scouting neer te zetten en hij zou er goed aan doen om in Scandinavië of Zuid-Amerika voor een rechtsback te gaan kijken.

Voor de linksback positie is Feyenoord de komende tijd redelijk goed bezet lijkt het. Met Ridgeciano Haps heeft Feyenoord een van de beste linksbacks van de Eredivisie mits fit en Tyrell Malacia is daarachter een goede stand-in die nog een stuk beter kan gaan worden.

Centrale verdedigers:

Centraal achterin is bij Feyenoord toch wel een pijnpunt geweest de afgelopen jaren, afgelopen zomer werden George Johnston en Marcos Senesi gekocht en werd Edgar Ié gehuurd om de problemen achterin op te lossen. Paar maanden later en Senesi heeft zijn draai gevonden en zijn basisplaats veroverd, Ié begon erg sterk maar viel terug met een paar enorm amateuristische momenten en Johnston heeft zijn debuut nog niet mogen maken ondanks dat ik uit verhalen kan opmerken dat de jonge Schot een goede indruk maakt. Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden lopen uit hun contract komend seizoen en het is nog niet zeker of Feyenoord verder wil met het duo. Het vertrek van deze twee kan betekenen dat Feyenoord zal moeten gaan zoeken naar een of twee nieuwe centraal verdedigers, Feyenoord houdt met George Johnston en Marcos Senesi twee linkspoten over en Lutsharel Geertruida en Sven van Beek zijn de rechtspoten in de selectie maar deze twee zijn geen garantie voor succes gebleken. Zonder verkoop van spelers zal het lastig worden om nog een aankoop zoals Senesi te doen en dus zal Arnesen voor weinig geld ergens een zekere centrale verdediger moeten halen. 

Afbeeldingsresultaat voor Justin Bijlow"

Middenveld

Volgende punt van aandacht is het middenveld, het huidige middenveld bestaat uit Leroy Fer, Jens Toornstra en Orkun Kokcu en de kans is groot dat deze 3 volgend jaar nog in de Kuip voetballen. Toornstra en Kokcu hebben beide een langdurig contract en waarschijnlijk gaat de optie in het contract van Fer gelicht worden en dus heeft ook hij nog een jaar contract volgend jaar. Onder Advocaat heeft Yassin Ayoub zijn plek in de selectie terug en ook Renato Tapia wordt voorzien van speeltijd. In de jeugd heeft Feyenoord nog Wouter Burger en Achraf El Bouchatouai lopen en dus lijkt het middenveld voorlopig flink goed bezet. Misschien dat Arnesen nog wel een kwaliteits injectie kan doen op de plek van Leroy Fer aangezien hij niet altijd even zeker lijkt en ook met het aankomende vertrek van Renato Tapia zou het misschien handig zijn daar een speler te kopen die de concurrentie aan kan gaan met Leroy Fer.  

Aanval

Voorin is toch wel de plek waar de meeste kritiek op is geweest bij Feyenoord, Sjaak Troost slaagde er niet in om een spits aan te trekken en met het aanhoudende blessureleed van Nicolai Jorgensen is dat een enorme aderlating gebleken. Steven Berghuis, Luciano Narsingh en Luis Sinisterra zijn alle 3 gedoemd om deze positie in te vullen en de laatste bleek er nog het beste uit de voeten te kunnen. Maar het feit blijft dat Feyenoord enorm behoefte heeft aan een spits bij afwezigheid van Nicolai Jorgensen. Het heeft geen spits nodig die er jaarlijks 30 inlegt maar een spits zoals ex-Willem II spits Fran Sol, Cyriel Dessers of Tim Matavz zouden deze rol als 2e spits al prima in kunnen vullen. Op de zijkanten heeft Feyenoord verder het wel redelijk voor elkaar, Captain Steven Berghuis heeft nog een langdurig contract en daarachter heeft Feyenoord met Narsingh ook een redelijke speler terwijl Crysensio Summerville zich goed laat zien bij een slechtlopend ADO. Aan de linkerkant heeft Feyenoord met Luis Sinisterra een speler die zich enorm rap ontwikkeld heeft tot basisspeler en Sam Larsson heeft ook al hele goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, met Marouan Azarkan hebben ze ook nog een groot talent achter de hand wat op termijn een goede speler voor de Rotterdammers kan worden. 

Afbeeldingsresultaat voor Kokcu"

Conclusie is dat Feyenoord best op een aantal toe is aan een versterking, de spitspositie is toch wel het belangrijkste maar ook de rechtsback, centrale verdediging en het middenveld lijken aan versterkingen toe en Frank Arnesen zal met wat creatieve scouting en een groot netwerk voor weinig geld kwaliteit naar de Kuip moeten halen.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s