WK onder 17: Ones to Watch

In dit stuk zal @RoyWolterx zijn Ones to Watch elftal van het WK onder 17 delen. Hier zijn een aantal regels aan verbonden. Er wordt maar één speler per land gebruikt, en er wordt geen speler van Nederland gebruikt. Daarnaast worden er van minstens vijf confederaties minimaal één speler gebruikt. De formatie bevat één keeper, drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers.

Per speler zal er eerst een profiel volgen, en daarna een korte toelichting!

Doelman: Daniël Jinadu (West Ham United, Nigeria)

Naam: Daniël Oluwagbolade Jinadu

Nationale ploeg: Nigeria onder 17

Geboortedatum: 21-06-2002

Club: West Ham United onder 18

Sterke been: Rechts

Contract: 30-06-2020

Toelichting

De Nigeriaanse bond heeft zich in aanloop naar dit WK flink georiënteerd in Europa voor spelers met een dubbele nationaliteit die voor Nigeria uit kunnen komen. Namen als Akande (voormalig Engels jeugdinternational) en Ebowei (Nederland/Engeland) lijken voor Nigeria te hebben gekozen, maar zijn er dit toernooi om uiteenlopende redenen niet bij. Toch hebben ze voor dit toernooi een versterking aan zich kunnen binden met de voormalig Engeland u15 en u16 doelman Jinadu en deze is er in Brazilië wel bij. Hij keept momenteel zijn wedstrijden voor West Ham United na zijn vertrek bij Chelsea in januari 2018 en doet het daar vooralsnog uitstekend. Hij is lang en atletisch met een goede trap in de voeten, vorig jaar namens Engeland u16 gaf hij zelfs nog één assist in de wedstrijd tegen Brazilië en wie weet krijgt hij dit toernooi weer alle ogen op zich gericht.

Centrale verdediger: Tanguy Nianzou Kouassi (PSG, Frankrijk)

Naam: Tanguy Nianzou Kouassi

Nationale ploeg: Frankrijk onder 17

Geboortedatum: 07-06-2002

Club: PSG onder 19

Sterke been: Rechts

Contract: n.v.t.

Toelichting

Deze zeventienjarige Fransman met Ivoriaanse roots is een imposante verschijning. Hij gaat inmiddels al over de 1.85m heen en is fysiek voor zijn leeftijd lastig te kloppen. Inmiddels al meer dan 30 jeugdinterlands voor Frankrijk achter de rug waar hij meer dan geregeld de aanvoerdersband om zijn arm had. Maar ook op clubniveau gaat het goed met de carrière van Kouassi. Hij zit regelmatig bij het eerste van PSG op de bank, en mocht zelfs al in de Champions League op de bank zitten bij de grootmacht van PSG. Dit WK gaat hij menig tegenstander een lastige wedstrijd bezorgen met zijn kwaliteiten aan de bal en zijn fysieke kracht. Zijn teamgenoten bij de Franse nationale ploeg onder 17 zijn op voorhand een van de sterkste ploegen aanwezig in Brazilië en zullen erop gebrand zijn hun prestatie op het EK te verbeteren.

Centrale verdediger: Lorenzo Pirola (Internazionale, Italië)

Naam: Lorenzo Pirola

Nationale ploeg: Italië onder 17

Geboortedatum: 20-02-2002

Club: Internazionale onder 19

Sterke been: Links

Contract: n.v.t.

Toelichting

De centrale verdediger van Internazionale onder 19 en het Italiaanse elftal u17, die al dicht tegen het eerste van Inter aanzit en geregeld mee mag trainen met de eerste ploeg. Hij zal met zijn teamgenoten proberen zich te revancheren voor de verloren EK finale eerder dit jaar tegen Oranje (4-2). Het hele toernooi blonk Italië uit met een solide verdediging waar Pirola een cruciaal aandeel in had. Dit WK mist Italië een van haar toptalenten met de veel scorende spits Esposito (Inter) en zal de blik gericht zijn op de vaak zo solide verdediging en daarmee op Lorenzo Pirola.

Linksback: George Bello (Atlanta United, USA)

Naam: George Oluwasseun Bello

Nationale ploeg: USA onder 17

Geboortedatum: 22-01-2002

Club: Atlanta United B

Sterke been: Links

Contract: 30-11-2019

Toelichting

George Bello is een van de meest getalenteerde linksbacks in Amerika momenteel, de zeventienjarige verdediger van Atlanta United maakte vorig jaar als zestienjarige zijn debuut voor Atlanta United en scoorde al in zijn tweede basisplaats. Hiermee werd hij de jongste doelpuntenmaker in de MLS namens zijn club. Momenteel speelt hij veelal in het tweede na een periode van blessureleed. Dit WK krijgt hij de kans de mensen weer te laten zien dat hij niet zonder reden met zestien jaar al geregeld minuten maakte.

Verdedigende middenvelder: Daniël Cabral (Flamengo, Brazilië)

Naam: Daniël Cabral de Oliveira

Nationale ploeg: Brazilië onder 17

Geboortedatum: 14-05-2002

Club: Flamengo onder 20

Sterke been: Rechts

Contract: 31-05-2021

Toelichting

Daniël Cabral is een van de drie afgevaardigden van Flamengo in deze selectie van Brazilië o17, en er zijn hoge verwachtingen rond het thuisland dit WK. De aanval herbergt veel kwaliteit en op met middenveld zal Cabral de verbindende factor moeten zijn om deze aanvallers op de juiste posities in stelling te brengen. Hij heeft de neiging zich uit te laten zakken en vanuit een iets diepere positie de bal rond te laten gaan. Doordat hij veelvuldig passt en gelijk doorbeweegt is hij lastig om af te jagen en dus onder druk te zetten.

Centrale middenvelder: Matias Palacios (San Lorenzo, Argentinië)

Naam: Matias Damián Palacios

Nationale ploeg: Argentinië onder 17

Geboortedatum: 10-05-2002

Club: San Lorenzo (eerste team)

Sterke been: Rechts

Contract: 30-06-2022

Toelichting

De bepalende pion op het Argentijnse middenveld dat zich kroonde tot Zuid-Amerikaans kampioen dit jaar. De kleine technicus brengt enorm veel rust in het spel, kan een mannetje passeren op het middenveld en met zijn lange passing verlegt hij het spel met hoge zuiverheid heel makkelijk naar de andere kant. Als de ruimte er is kan je erop vertrouwen dat Palacios de bal er zal neerleggen. Inmiddels heeft hij zijn debuut voor Argentinië onder 20 al gemaakt en zat hij begin dit seizoen al op de bank bij het eerste van San Lorenzo.

Aanvallende middenvelder: Jun Nishikawa (Toko Gakuen High School, Japan)

Naam: Jun Nishikawa

Nationale ploeg: Japan onder 17

Geboortedatum: 21-02-2002

Club: Toko Gakuen High School

Sterke been: Links

Contract: 31-12-2019 (vanaf 01-01-2020 Cerezo Osako)

Toelichting

Deze zeventienjarige Japanner is de creatieve spil van zijn team. Na een teleurstellend WK onder 20 eerder dit jaar krijgt hij nu een kans zich te laten zien tegen zijn leeftijdsgenoten. Nishikawa heeft inmiddels zijn profdebuut al gemaakt voor Cerezo Osako en de interesse van Barcelona gewekt. Echter kan hij door zijn jeugdige leeftijd deze overstap voorlopig nog niet maken. Dit WK zal Nishikawa de kans krijgen zich te laten zien en zijn overstap naar Europa af te dwingen. Nishikawa is sterk in de combinatie en met zijn linkerbeen kan hij afgemeten ballen spelen die een verdediging open trekken.

Aanvallende middenvelder: Efrain Álvarez (LA Galaxy, Mexico)

Naam: Efrain Álvarez

Nationale ploeg: Mexico onder 17

Geboortedatum: 19-06-2002

Club: LA Galaxy (eerste team)

Sterke been: Links

Contract: 31-12-2019

Toelichting

Deze in Los Angeles geboren Mexicaans jeugdinternational heeft op jeugdniveau zowel de VS als Mexico vertegenwoordigd en zal nu in Brazilië namens Mexico met rugnummer 18 gaan spelen. Inmiddels heeft hij al achttien wedstrijden in het eerste van LA Galaxy gespeeld en is hij recent door Ibrahimovic nog ‘met afstand het grootste talent in de MLS genoemd’, en dat is niet zonder reden. Álvarez staat al jaren te boek als wonderkind en speelt elk jaar spelers dol met zijn geweldige techniek en constante trap in zijn linkerbeen. Veel grote clubs volgen de ontwikkeling van Efrain Álvarez dan ook nauwlettend en het kan niet lang duren voor een stap naar Europa een serieuze optie gaat worden.

Rechtsbuiten: Gonzalo Tapia (Universidad Católica, Chili)

Naam: Gonzalo Andrés Tapia Dubournais

Nationale ploeg: Chili onder 17

Geboortedatum: 16-02-2002

Club: Universidad Católica onder 19

Sterke been: Rechts

Contract: n.v.t.

Toelichting

Deze Chileense buitenspeler was op het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 17 goed voor drie doelpunten vanaf de rechtsbuiten positie, en was een sterkhouder in het team dat op doelsaldo tweede werd achter Argentinië. Met zijn snelheid en fysiek is hij lastig af te stoppen als hij begint te dribbelen. Hij is niet bang om meerdere spelers en de doelman te omspelen als hij vertrokken is, en met zijn opportunistische manier van spelen is spektakel gegarandeerd.

Linksbuiten: Pedro ‘Pedri’ Gonzalez (UD Las Palmas, Spanje)

Naam: Pedro Lopez Gonzalez ‘Pedri’

Nationale ploeg: Spanje onder 17

Geboortedatum: 25-11-2002

Club: UD Las Palmas (volgend seizoen Barcelona B)

Sterke been: Rechts

Contract: 30-06-2020 (huur)

Toelichting

Het zestienjarige fenomeen dat de Segunda División bij storm neemt gaat met Spanje onder 17 op de prijzen jagen in Brazilië. Pedri is de op een na jongste speler in de selectie van Spanje en heeft zich na een goede start bij Las Palmas (drie goals en drie assists in de eerste 834 minuten) het team in gewerkt nadat hij afgelopen zomer er niet bij was op het EK. Dit WK kan hij de creatieve factor zijn die het Spaanse elftal naar hoger niveau stuwt. Hij heeft zijn transfer naar Barcelona voor komende zomer al binnen met een transfer die op kan lopen tot 25 miljoen euro.

Centrumspits: Johan Mina (CS Emelec, Ecuador)

Naam: Johan Andree Mina Mendozo

Nationale ploeg: Ecuador onder 17

Geboortedatum: 15-05-2002

Club: CS Emelec onder 20

Sterke been: Links

Contract: n.v.t.

Toelichting

Mina is de doelpuntenmaker van Ecuador onder 17. De spits, die met nummer 10 speelt, werd tevens topscorer van het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 17 begin dit jaar. Daarin scoorde hij zes doelpunten, hierbij gaf hij ook nog twee assists en droeg hij zijn team langs Chili (3-2 overwinning, drie goals), maar ook langs Argentinië (4-1 winst, 2 goals en 1 assist). Dit WK zal hij voor de doelpunten moeten gaan zorgen bij Ecuador, als ze ver willen komen dit toernooi. Voor hem zelf zal dit WK het ideale moment zijn om zijn transfer naar Europa af te dwingen.

Het volledige team in één afbeelding:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s